Twitter Facebook Maillist
  • Get_to_know_de
  • Mailing_list_de
Bio

Afbeeldingen:

Hanlitz_electrified_incl_space_for_text
Hanlitz_atjazz
Hlg1_w_dalima
Flute_solo2_hlg
Flute_solo6_hlg
Flute_solo9_hlg

Laat mij meer zien...

Video's:

Ade13_hanlitz_atjazz
Behind_the_photoshoot
Hlg_paradiso_han_on_funky_flute
Schermafbeelding_2012-05-07_om_22.58.50
Eerst_jaap!_aankondiging_hlg_op_website_radio6
Default.480x640

Laat mij meer zien...

Biografie:

Discografie:

 

Sinds het begin van de nieuwe lente is ‘Epiphany’, het debuutalbum van Han Litz Group verschenen. Het album is het eindresultaat van de droom en visie van fluitist Han Litz. Litz had een specifieke sound voor ogen en wist een groep van muzikanten om zich heen te verzamelen die zijn composities tot leven kunnen brengen.

 

De muziek laat zich omschrijven als een spannende combinatie van toegankelijke jazz, funky feelgood en uptempo Braziliaanse sferen. Han weet de dwarsfluit van zijn zachtaardige karakter te ontdoen. Het spel is energiek en vol overgave. De passie en het enthousiasme spatten er vanaf.

 

Han Litz is al sinds zijn vroege jeugd gefascineerd door de fluit en studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelde o.a. met 2 Bass Hit, Flowriders, Kindred Spirits Ensemble, Supa Dance Jam en hij richtte de funky Braziliaanse groep Lex Empress & The Royals op.

 

Bandleider Litz heeft zijn groep zorgvuldig samengesteld.

Bassist Eric Calmes is met zijn kennis en ervaring - opgedaan tijdens zijn lange carrière als sessiemuzikant - de kalme rots in de branding. Gitarist Folkert Tettero gebruikt zijn akoestische en elektrische gitaren niet alleen voor de harmonieën, maar zorgt er ook voor dat die stevig in het ritme en de groove zijn verankerd. Met hen speelde Han al samen in Lex Empress & The Royals. Op piano, Fender Rhodes en melodica voorziet Thijs Cuppen de melodie van harmonieën en speelt zijn zwierige solo’s. Hoewel het moeilijk was om een drummer te vinden die jazz, funk en authentieke samba kan combineren, is deze toch gevonden in de persoon van Udo Demandt. Tot slot zijn er de vocalen van Kris Rietveld wiens flexibele stem als een extra instrument fungeert en zo de sound van de band compleet maakt.

 

Op ‘Epiphany’ is de specifieke sound en klankkleur van elke muzikant hoorbaar en bovendien is duidelijk dat de som groter is dan de afzonderlijke delen. Litz is heel blij met het resultaat: “Muzikaal vakmanschap betekent meer dan een goede instrumentbeheersing. Het gaat erom dat je deel uitmaakt van een hechte groep, waarin je elkaar inspireert, van de juiste mensen met een open mind. Onze individuele kwaliteiten vormen samen een geheel”.

Han Litz Group  Epiphany

C 2012 Han Litz

 

1. Epiphany

2. Away Again (Lejos)

3. Flute Funk

4. Beauty & Light

5. A Samurai's Way

6. 11:11

7. Bairro Alto

8. Purity

9. Blue Pages

10. Picardian Waltz

 

Credits:

Han Litz, Thijs Cuppen, Folker Tettero, Kris Rietveld, Eric Calmes, Udo Demandt.

 

Guests: Orlando Mino, Jeffrey Zuhdy, Claus Tofft

 

 

Flyin'High Records/Coast to CoastNews_close